fbpx
Läsningstid: 3 minuter

Den senaste tiden har innehållet i sociala medier blivit allt viktigare. Det ska bli bättre samtidigt som det ökar i kvantitet. Varumärken som satsar på innehåll och har en jämn ström av mycket och bra innehåll fullkomligt kör förbi konkurrenterna både i följarantal och försäljning.

Men för många så är det här en ekvation som är svår att lösa. Hur skapar man mer och bättre innehåll utan att tappa fokus på affärsverksamheten? I stora företag har man en anställd eller en hel avdelning som ser till att det finns “content” i alla kanaler. För mindre företag är det sällan en rimlig lösning. Därför gäller det att maximera det man redan har och bygga en strategi runt detta.

Just därför älskar vi den så kallade “micro content” strategin. Ofta när vi hjälper företag, stora som små att maximera innehållet i deras kanaler rekommenderar vi just denna strategi. Den är enkel, lätt att skala och framförallt tillåter den just en maximering av innehållet med minimal ansträngning.

Identifiera dina grundpelare

Så hur fungerar strategin då? Jo, först och främst måste man slå sig ner och identifiera varumärkets “pillar content”. Ibland är detta något man redan producerar utan att ha tänkt på det som just “pillar content”, och ibland måste man skapa det från början. Pillar content, är grundpelarna i en micro content strategi. Det här är ofta en form av längre innehåll som kan produceras i många olika former. Till exempel kan det vara en podcast eller en videoserie. Föreläsningar och intervjuer är fantastiska exempel på pillar content. För att det ska finnas tillräckligt med material bör man satsa på att göra detta mellan 5-20 minuter per vecka.

Utifrån ditt pillar content skapar du nu en stor mängd “micro content”. Här omvandlar du din video eller podcast till artiklar, korta videos och bilder. Sammanlagt kan du skapa upp mot 20-30 mindre micro content material från varje pillar content.

Skapa micro content

Nämndes något intressant i pillar content materialet? Perfekt, där har du bakgrunden till en artikel som går på djupet om det som nämndes. Ofta nämner man mer än en bra sak, så en bra dag kanske det finns material till fyra artiklar som du sedan under en längre tid kan distribuera på kanaler som LinkedIn, olika bloggportaler och din egen hemsida.

Sa någon något klyftigt? Skriv ner detta och publicera citatet tillsammans med en passande bild på Instagram och Facebook.

Givetvis går det att skapa kortare videos genom att plocka intressanta delar från den längre videon. Dessa runt en minut långa videorna publicerar man sedan på Instagram, Facebook och Twitter. Eller varför inte LinkedIn?

Gör du detta har du från en video eller podcast på kanske 20 minuter skapat mer content än vad många företag gör på en månad. Och glöm då inte att du givetvis publicerar ditt pillar content också. Alla korta videos, citat, bilder och artiklar, alltså ditt micro content, driver trafik till ditt pillar content och din hemsida.

Följ denna strategi varje vecka och ditt innehåll i sociala medier kommer explodera. Överskottet av innehåll möjliggör skapandet av ännu mer innehåll. Återanvänd innehållet om två år och se vad som förändrats, eller gör en mash-up av flera korta videos om samma ämne för att skapa nytt pillar content.

Det här är en strategi som inte bara horisontellt skapar mer innehåll och breddar ditt omfång utan det låter dig även gå på djupet horisontellt. Det är den ultimata kombon för att nå nya följare och ge dina befintliga följare innehåll som skapar starkare band till ditt varumärke.

Hoppas att du tar med dig något av det här i din innehållsstrategi och stort lycka till med dina framgångar i sociala medier. Det faktum att du kommit så här långt innebär att du är på god väg. Hjälpte artikeln dig på något sätt? Dela den då gärna med en vän eller kollega som du tror sätter värde på den här informationen. Tack så mycket!

Lämna ett svar