fbpx
Läsningstid: 7 minuter

Vill du flyga din drönare efter fjärde januari 2021 behöver du ha drönarkort. I den här videon går Wilhelm från Toginta igenom de 7 steg du behöver ha koll på för att få flyga drönare lagligt i EU enligt de nya drönarreglerna.

Vill du veta hur du kan flyga din drönare lagligt med de nya reglerna? I den här videon går jag igenom i sju tydliga och enkla steg allt du behöver veta för att komma igång och få flyga med din drönare med de nya EU-reglerna.

Glöm inte att gilla den här videon och prenumerera om du vill ha mer såna här videos om filmproduktion och drönare framförallt. För vi har mer sånt content på väg!

Mitt namn är Wilhelm och jag flyger till vardags drönare kommersiellt för produktionsbolaget Toginta. Från och med den fjärde januari har vi nya EU-gemensamma drönarregler som gäller för både privatpersoner och företag. Oavsett om man flyger kommersiellt eller bara som hobby.

I stort sett det enda undataget från de här reglerna gäller för modellflygsentusiaster som ofta har t.ex. egenbyggda radiostyrda flygplan. De kan om de är med i en modellflygsklubb eller -förening ansöka hos Transportstyrelsen om att få flyga efter klubben eller föreningens egna regler. Men detta måste vara godkänt av Transportstyrelsen först.

1. Kolla vilken slags utbildning du behöver

Steg ett är att kolla vilken utbildning just du behöver för just din drönare. Så länge du inte flyger en tung proffsdrönare så kommer du att flyga i den öppna kategorin. Där är det ganska enkelt att utbilda sig och flyga lagligt helt enkelt. Det absolut enklaste är att gå in på Transportstyrelsens hemsida där de har en guide där du svarar på olika frågor om din drönare och hur du tänker använda den. I slutändan kommer du få ut ett svar på vilken sorts drönarkort du behöver för att få flyga din drönare.

Det kan antingen vara ett A1/A3 kort eller A2 kort. A1/A3 har lite mindre teori inblandat i utbildningen för att få ett sånt drönarkort medan A2 innehåller lite fler frågor i provet. De här kategorierna är indelad baserat på hur stor risk din flygning utsätter omgivningen för. Till exempel stora och tyngre drönare medför en större risk mot allmänheten jämfört med en liten och lätt drönare.

2. Utbilda dig för drönarkort

Utbildningsmaterial för drönarkort i kategori A2
Utbildningsmaterial för drönarkort i kategori A2

När du väl vet vilken kategori din drönare och din flygning tillhör så är det dags att utbilda dig. Utbildningsmaterialet finns tillgängligt helt gratis på Transportstyrelsens hemsida. Dett är bara att ladda ner som PDF. Det är viktigt att kolla att man har en uppdaterad version av den här eftersom den kontinuerligt uppdateras varteftersom. Det är ca. 75 sidor för kategori A1/A3 och 90 sidor för A2.

3. Praktiskt utbildning (för kategori A2)

Steg tre nu då är att du även ska utbilda dig själv praktiskt. Det här gäller för kategori A2 och du kan då ladda ner den här: Checklista för praktisk självutbildning. Här har jag multirotor versionen.

Häftet "Checklista för praktisk självutbildning"
Häftet “Checklista för praktisk självutbildning”

Det är de flesta vanliga drönare med flera rotorer. Det finns även en version för fasta vingar, det är t.ex. radiostyrda flygplan. Den här innehåller flera övningar som uppstart, manövrering och procedurer under och efter flygning.

När du sedan tar provet för kategori A2 ska du intyga att du gjort den praktiska självutbildningen. Men du behöver inte skicka in någon blankett.

När du gör den här praktiska självutbildningen så är det viktigt att du försäkrar dig om att du har minst 150 meter till byggnader och andra människor.

Här har vi en stor plan och det är ca. 200 meter till närmsta byggnad. Starta upp drönaren och kör igenom den här checklistan gå igenom varje steg med uppstart och manövrering.

Praktisk självutbildning med drönare i kategori A2
Praktisk självutbildning med drönare i kategori A2

4. Ta provet och få drönarkort

När du väl har gjort det är steg fyra att ta provet för den kategori du önskar att flyga i. Det här provet kostar 130 kr att göra och du gör det på Transportstyrelsens hemsida. Allt sker online och för kategori A1/A3 består provet av 40 frågor där du måste ha rätt på minst 30. I kategori A2 är det samma 40 frågor med 30 tilläggsfrågor där du också måste ha rätt på 75% av frågorna för godkänt och att få ditt drönarkort.

Drönarkort med drönare i bakgrunden
Drönarkort med drönare i bakgrunden

Blir provet godkänt utfärdas ditt drönarkort digitalt. Du kan även välja att skriva ut det om du så önskar. Hädanefter när du flyger måste du alltid kunna visa upp ditt drönarkort. Det är giltigt inom hela EU och i fem år.

5. Registrera dig som operatör

Steg fem, som är jätteviktigt att man inte glömmer bort det är att registrera sig som operatör. För att få flyga i den öppna kategorin måste du vara registrerad som operatör. Det kostar 50 kr att registrera sig och sedan 50 kr per år för en registerhållningsavgift. Som privatperson är man personligen operatör och fjärrpilot. Operatören är den som är ansvarig för flygningen.

För företag är det snarare så att företaget är registrerat som operatör medan personen som flyger drönaren skaffar sin utbildning och drönarkort, men det är företagets ansvar att se till så den som flyger har den här utbildningen. Så för företag som flyger kommersiellt, så är ofta företaget registrerat som operatör medan alla fjärrpiloter har sin egen utbildning och företaget ansvarar för att alla har fullgod utbildning och kompetens.

Märkning av drönare

När du har registrerat dig som operatör så kommer du få ett operatörs-ID, som du sedan ska märka drönaren med på utsidan flygkroppen. Undantag gäller för modellflygplan som ska efterlikna ett verkligt flygplan får man märka i t.ex. batterilucka. Men för vanliga drönare ska man märka tydligt på utsidan det ska gå att se operatörs-ID:t utan hjälpmedel när drönaren är på marken.

Det ska också programmeras in elektroniskt, så att folk ska kunna identifiera en drönare som flyger. Detta går bara att göra på drönare som är C-klassade.

Märkmaskin för att märka drönare med operatörs-ID
Märkmaskin för att märka drönare med operatörs-ID

Sådär, då är jag precis färdig med registreringen av operatör. Och har blivit tilldelad ett operatörs-ID och ska nu märka drönaren. För det kommer jag använda en vanlig märkmaskin och printa ut en etikett som jag fäster på utsidan av drönaren. Sen ska den givetvis programmeras in elektroniskt också.

Undersida av drönare med sensorer
Undersida av drönare med sensorer

När jag nu ska fästa den här etiketten med operatörs-ID på drönaren, så är det viktigt att inte täcka någon sensor. På hela undersidan sitter det flera sensorer som vi inte vill täcka över. Det är några luckor för minneskort och kontakter också som vi inte heller kan täcka över. På just den här modellen tror jag det bästa kommer vara att fästa operatörs-ID:t på sidan av drönaren.

Märkning av operatörs-ID på flygkroppen av en drönare
Märkning av operatörs-ID på flygkroppen av en drönare

6. Så flyger du säkert med ditt nya drönarkort

När du är färdig med allt innan får du äntligen flyga din drönare. En stor fördel med det här drönarkortet är att du får flyga baserat på samma regler inom hela EU. Kom ihåg att du måste förhålla dig till reglerna för din kategori och klass.

Varselväst med texten UAS-PILOT
Varselväst med texten UAS-PILOT

Om du kommer ihåg från utbildningen så är det också bra om fjärrpiloten har en varselväst. Man kan t.ex. skaffa en sån här, som det står UAS-PILOT på. En sån har vi. Det är inget krav, men det står i utbildningen att piloten bör ha varselväst eller att man sätter ut en skylt för att omgivningen ska informeras om att en flygning pågår.

Övergångsregler

Flyger du en äldre drönare som ännu inte fått en C-klass så har du ytterligare restriktioner. Mellan fjärde januari 2021 och sista december 2022 gäller övergångsregler som låter dig flyga ändå. Det är viktigt att kolla vad som gäller för just din drönare, baserat på den vikt och hastighet den kan flyga i.

För t.ex. Mavic 2 som är en populär modell från DJI som vi också har, så gäller 150 meter från bebyggelse och andra människor. Det går att sänka till 50 meter om man skaffar A2 kortet istället för A1/A3.

Från och med 2023 får du fortfarande flyga med en gammal drönare utan C-klass. Men då gäller ytterligare restriktioner om vart du får flyga och hur du får flyga med din drönare.

Flygning i den öppna kategorin

Alltid när du flyger i den öppna kategorin så är det viktigt att komma ihåg
att du hela tiden måste flyga under 120 meter. Du kan få flyga över ett hinder som är 120 meter men högst 15 meter över hindret om det är på begäran av ägaren.

Sen får du inte flyga utom synhåll. Här finns ett undantag för FPV-drönare och har observatörer till hjälp, då kan du få göra det.

Kom ihåg att flyga på ett sätt som inte utsätter djur, människor, bebyggelse eller andra luftfartyg för fara och flyg på ett ansvarsfullt sätt.

Var noga med att aldrig flyga i luftrum med restriktioner som kring flygplatser, helikopterplattor och militärområden till exempel. Du kan gå in på luftfartsverkets hemsida och se en karta med olika områden som har restriktioner.

Luftfartsverkets drönarkarta över luftrum med restriktioner
Luftfartsverkets drönarkarta över luftrum med restriktioner

Kom ihåg att om du bryter mot de här nya drönarreglerna
så bryter du mot lagen, det är polisens uppgift att se till att den här lagen efterföljs.

7. Ytterligare regelverk

Det gäller främst om du flyger en drönare med kamera. Då måste du ta hänsyn till det s.k. spridningstillståndet som har funnits sen tidigare.
De här reglerna ändrar inte på det och du måste fortfarande ansöka om det från Lantmäteriet, om du tänker sprida video eller bilder som du tagit med din drönare. Sen är det också viktigt att värna om den personliga integriteten, när du använder en drönare med kamera.

Hjälpte den här videon och artikeln dig att enkelt förstå de nya drönarreglerna och hur du kan ta ditt drönarkort?

Vi skulle då uppskatta otroligt om du gav videon en like och prenumererade på vår YouTube kanal. Där kommer vi lägga upp mer innehål kring filmskapande och drönare. Vi laddar upp en video per vecka.

Länkar

Transportstyrelsen: Drönarsidan
Luftfartsverket: Karta över restriktionsområden
Luftfartsverket: NOTAM (Notice to Airmen)
Intervju med Rémi Vesvre från Transportstyrelsen

Videon har faktagranskats av Transportstyrelsen innan publicering men produktionen är inte ett samarbete och Toginta Productions AB är inte på något sätt associerad med Transportstyrelsen.