fbpx
Läsningstid: 2 minuter

Idag tänkte jag prata lite om olika sätt du kan påverka din audiovisuella kommunikation för att stärka ditt varumärke.

Ett varumärke är ju så sjukt mycket mer än bra logga och en snygg hemsida. Det ska genomsyra alla former av kommunikationen, alla kontakt punkter med dina kunder och icke kunder. Det är lite mer av en magkänsla Hur känns din kommunikation helt enkelt.

Jag tror att många bortser från hur kommunikationen i till exempel video, bilder och ljud känns. Man kanske redigerar och gör så att det ser bra ut, men har man en genomtänkt strategi för hur det ska kännas relevant och konsekvent med allt annat innehåll du gör. Nu kanske du tänker “hur kan jag påverka själva innehållet på det sättet ?”. Det är klart att det kan påverka innehållet i en video. Det du säger och anpassa det till ditt varumärke.

Men jag tänker lite mer runt om kring det. Till exempel när du redigerar en video. Använder du konstant samma sorts färger för att du ska få samma känsla och har du tänkt igenom varför du valde just den färgsättningen på videon.

Bara en sådan sak som vilken sorts musik du använder kan ju påverka något alldeles otroligt mycket på hur ditt varumärke upplevs i form av video framför allt, men samma gäller bilder.

Använder du samma färgsättning på video som ni gör på stillbilder? Om du har en podcast kan man höra ditt varumärke och stämmer det överens med liksom andra komponenter av ditt varumärke?

Känns ljudeffekterna och musiken i din podcast likadant som färgsättningen på dina stillbilder på Instagram. Att skapa en genomgående strategi för hur du ska lyckas med detta är superviktigt.

Sedan finns givetvis andra saker än färgsättning och ljudeffekter, till exempel sättet du presenterar i en video eller texterna du skriver är också komponenter som du måste tänka på som kontakt punkter vilket ska styras av ditt varumärke. Hur ska det kännas, hur ska det upplevas? Stämmer överens med resten av ditt varumärke. Det är verkligen superviktigt.

Om du vill bygga ett starkt varumärke och det är någonting som har blivit ett krav i dagens medielandskap där det är allt mer konkurrens. Du måste stå ut från mängden och du måste kännas igen i alla dina kontaktpunkter.

För det krävs väldigt väldigt många punkter innan en konvertering. Och att då ha en konsekvent känsla genom alla punkter är viktigt.

Missa inte vårt nyhetsbrev för att få matnyttig kunskap som den du just läste en gång per månad. Klicka dig in här för att prenumerera!

Lämna ett svar