fbpx
Läsningstid: 2 minuter

Man får inte glömma att ett bra inlägg har 2 delar, en del är video, den andra är texten till inlägget.

Därför bestämde vi oss för att denna vecka skriva ihop en lista med grundpelarna för en grym copy till inlägg på sociala medier. Så här kommer 4 tips om hur du kan se till att din copy blir perfekt!

1. Fånga upp tittaren med första raden

Det första och viktigaste jobbet du har som skribent i sociala medier är att fånga uppmärksamheten, och eftersom den första textraden är vart blicken går först så bör den vara fångande.

Om du erbjuder en ny produkt eller tjänst så säg att du har en spännade överraskning för tittaren. Ge dem inte all information på en gång, för då finns det ingen anledning för de att läsa/kolla vidare.

2. Emojis

Så länge emojis används rätt så är det ett mycket kraftfullt verktyg.De är färgglada, vilket attraherar ögat, men de är även bra för att addera in nyanser i din text. Det kan göra det enklare att läsa igenom längre textbitar genom att ha en relevant emoji lite här och där.

Så länge emojis används rätt så är det ett mycket kraftfullt verktyg.

Dessutom så blir det enklare att förstå tonen du försöker kommunicera, vilket faktiskt är emojis syfte från grunden. Se dock till att inte överdriva, en emoji åt gången räcker oftast.

3. Håll dig kortfattad

Att hålla sig kortfattad är viktigt p.g.a. 2 anledningar.

  1. Du vill inte att plattformen gömmer din text bakom en “See more” knapp, statistiskt sätt så öppnas den knappt.
  2. Konsumtionsvanor på sociala medier lutar sig mer åt många men korta informationsbitar. Ingen surfar sociala medier för att läsa artiklar, så håll det kort!

4. Använd dig av taggningsfunktionen

Att tagga någon som är med i din bild kanske redan är en självklarhet ur ett vänligt perspektiv för dig, men det har även en positiv effekt för den potentiella räckvidden. Desto fler som är taggade, desto fler sätt att hitta inlägget, din video har då helt enkelt en större chans att synas.

Avslutning

Följer du dessa råd så har du ingen anledning till att oroa dig över framtida copy, det går alltid att förbättra men dessa 4 tips har definitivt gett dig de grundregler som står för minst 80% av resultatet.

P.S Är du intresserad av att få nya tips och råd kring video marknadsföring utan att behöva leta efter det? Isåfall passar vårt nyhetsbrev (Unleash the power of video) dig perfekt!

Lämna ett svar